Het Brussenweekend, dat dit jaar plaatsvond op 5 en 6 oktober in de bossen van Appelscha, was qua temperatuur een weekend van uitersten: overdag scheen de zon alsof het juli was en kleurden de neuzen van de Brussen rood, terwijl de nacht temperaturen tot onder het vriespunt met zich meebracht, waardoor sommige neuzen paars (rood plus blauw) begonnen te zien. Ondanks deze extreme omstandigheden (of juist dankzij) was het een prachtig, gaaf en heel mooi weekend. Meer weten over hoe warm, koud en vooral gezellig we het hebben gehad? Lees dan vlug verder...

In de herfst kan het koud zijn, heel koud. Ook tijdens het weekend werd dit door sommigen gevoeld, en wel gedurende de nacht die werd doorgebracht in een zelfopgezette legertent op eigenhandig in elkaar gezette veldbedden. Zelfs mutsen en paardendekens konden de kou niet verdrijven. Het merendeel sliep echter prima en de nacht was gelukkig erg kort. Bovendien werd de kou al snel vergeten, want het Brussenweekend van dit jaar was boven alles een erg warm weekend. Deze warmte werd onder andere door de volgende zaken veroorzaakt:

1) De zon
Dankzij een volop schijnende zon konden we kanoën met korte mouwen, fietsen met een zonnebril en klimmen in korte broek (dit deed overigens niemand, maar het had best gekund). Ook zorgde de zon dat onze tent zondagochtend begon te stomen en te dampen, wat best een leuk gezicht was.

2) Het kampvuur (en de barbecue ook wel een beetje)
De zaterdagavond en -nacht werden verwarmd door vuur, afkomstig van de barbecue en het kampvuur. De eerste was al best warm, maar het was vooral het tweede (gemaakt van zelfgezocht en -gebroken hout, zorgvuldig geselecteerde stukken berkenbast en verdwaalde stukken papier) dat ervoor zorgde dat de nacht behaaglijk bleef. De gitaren en goede gesprekken deden de rest.

3) De aanwezigen
Het weekend voelde vooral zo warm door iedereen die mee was. Dit klinkt gezapig, maar het is waar. Het was gezellig en er werd veel gelachen, maar voor serieuze gesprekken en het uitwisselen van ervaringen was, ondanks het feit dat sommigen elkaar van tevoren niet kenden en ondanks alle onderlinge verschillen qua leeftijden, interesses en achtergronden, ook alle ruimte. Bijzonder, mooi en leuk!

Al met al won de warmte het dus ruim van de kou. Het was een prachig weekend. Ook de foto's getuigen hiervan, bekijk ze hier. Wij van het bestuur vonden het geweldig en hebben nog een laatste boodschap voor iedereen die erbij was: dankjewel voor het erbij zijn!